Munkáltatói hozzájárulás előnyei

2019 évtől a munkáltató által fizetett tagdíj hozzájárulás jövedelemként adózik, mégis ez tűnik a legkedvezőbb, a dolgozókat hosszútávon támogató formának. Az önkéntes nyugdíjpénztári tagoknak fizetett munkáltatói hozzájárulás része lehet a vállalati humánpolitikának. A munkáltató ösztönözheti vele a dolgozók vállalat iránti lojalitását, és egyúttal segítheti munkavállalói időskori anyagi biztonságának megteremtését.

2019 évtől a munkáltató adó- és közterhe 21,00 %, a dolgozóé 33,50 %. A munkáltató a nettó munkáltatói hozzájárulást utalja át a pénztártag egyéni számlájára. Tehát a dolgozót terhelő adót a munkáltató vonja le, a pénztártagnak az adóbevallásnál ezzel nincs teendője.

A 2019.01.01-től hatályos Szja törvény szerint 2019 évtől a pénztártag javára más személy által átutalt, vagy befizetett összeg után is kérhető az adójóváírás, melynek mértéke továbbra is 20% maximum 150.000 Ft. Tehát a munkáltató által megfizetett hozzájárulás után is igénybevehető az adójóváírás.

A pénztártag számára 10 év várakozási idő után lehetőség nyílik 3 évenként a hozam adómentes kifizetésének igénylésére, illetve a tőke kifizetése 10-20 év közötti felhalmozási időszakban sávosan csökkenő adózással igényelhető.

A munkáltató által átvállalt és megfizetett tagdíj hozzájárulás a pénztártag egyéni számláján kerül jóváírásra.

A pénztártag kedvezményezett(ek) jelölhet meg az egyéni számláján.

 

Frissitve: 2019. január

 

 

Copyright © 2019 - Gyöngyház Önkéntes Nyugdíjpénztár