Munkáltatói hozzájárulás előnyei

A nyugdíjpénztári befizetés a magánszemély mellett előnyös a munkáltatóknak is.

Az önkéntes nyugdíjpénztári tagoknak fizetett munkáltatói hozzájárulás része lehet a vállalati humánpolitikának. Ezzel a munkáltató ösztönözheti a dolgozók vállalat iránti lojalitást, és egyúttal segítheti dolgozói időskori anyagi biztonságának megteremtését.

2018-ban is egyes meghatározott juttatásként kell kezelni a nyugdíjpénztári hozzájárulást, azonban az egészségügyi hozzájárulás mértéke csökken 19,5%-ra, így a munkáltató által fizetendő összes adó is mérséklődik 40,71 %-ra.

A munkáltatók úgynevezett adományokkal is támogathatják a pénztártagokat, amely adományok nem növelik meg a társasági adó alapját, továbbá a munkáltatót nem terheli adó- és járulék fizetési kötelezettség sem.

Ezek az adományok gyarapíthatják a pénztártagok egyéni számláján halmozódó megtakarításokat, de a juttatás kapcsán a pénztártagot terheli az adó- és járulékfizetési kötelezettség (az adóköteles összeg 84%-a után kell megfizetni a 15% SZJA-t és a 19,5% egészségügyi hozzájárulást).

Mindenkor az adományozó rendelkezhet az adomány felhasználásának módjáról a Pénztár alapszabálya „VIII. A pénztár támogatója” című fejezetben rögzített támogatásban részesített tagsági kör meghatározásával.

 

Frissitve: 2018. január

 

 

Copyright © 2018 - Gyöngyház Önkéntes Nyugdíjpénztár